lördag 15 december 2007

Julcider

Efter en låååång promenad pga av rastlöshet så korkade vi (eller rättare sagt lärarsambo korkade upp, jag drack ) upp julens cider. HM...men vad är det som gör så att den glittrar? Den glittrade långt innan jag påbörjat dricka den...jag lovar....

Vissa dagar...

Blir jag fruktansvärt uttråkad. Ingen aning om varför men så är det. Inte för att jag inte har något att göra utan snarare tvärtom. I dag är jag så uttråkad att jag tog fram ett tusenbitarspussel. Vad sägs om det?

VE och FASA

...Hur ont gör det att få ett vedträ rakt på tån tror ni...

Vad tycks...


JA dessa vill jag ha.....RO HIT!

DAMMIGT

...Stökigt och dammigt. Hjälp mitt hus förfaller. Jag har kommit på att jag avskyr helgmorgonar. Allt damm och all röra bara hånar en när man kommer upp på morgonen. Under en vanlig arbetsdag så hinner jag faktiskt inte se detta elände, eftersom att det är mörkt på morgonen när vi åker och det är mörkt när vi kommer hem (tack och lov ska jag väl säga). I dag måste en akut operation utföras i detta hem det är en sak som är säker.

...och nej, lista för några inlägg sedan blev inte riktigt klar, inte riktigt.......

Några tips för att göra min dag roligare?

fredag 14 december 2007

Tala om för mig.....

varför det ALLTID är jag som har dåligt samvete i alla sammanhang. Som om hela världen, allt som händer, beror på mig. JA det är sjukt självcentrerat att tänka så, och jag skulle mycket hellre vilja va motsatsen. Så det så. I bland är det jobbigt och va coola mamman.....som nu typ.

Inte mitt fel!

..För en gångs skull är det inte mitt fel. Försökte lägga in puscha länken tidigare i dag. Men det funkade inte. Hörde av mig till supporten, det var hos dem det var fel=jag gjorde rätt= jag är stum av beundran av mig själv= jag är inte så dum som man kan tro! Jihooo!!!

KUL.....

...kom just på att vi måste byta bilbarnstol till vilda Matilda nu. Hade ju varit perfekt och önska det i julklapp.Men hur kul tycker en fyraåring det är att få en bilbarnstol i julklapp....Hur kul är nu detta......Ska kolla blocket, genast!

....Dagens plan....

Har fått möjlighet att byta pass i dag och lite "sådär" så jag ska inte jobba förrän lite senare i dag. Optimistiska planer har jag därför:
1. Hämta ved......
1,5. Tända brasa. (försöka tända, för mig är det skvatt omöjligt, men som sagt, ska försöka).
2. Dricka kaffe....(kanske tar det före veden förresten)
3. Äta frukost
4. Tvätta
5. Röja i köket.
6. Rensa bort skräp, papper och sånt som ska till insamlingen. (det är en del kan jag lova).

Dammsuga och sånt vore också bra men kan nog anses som överkurs i sammanhanget. Ska ju faktiskt också försöka muta en treåring att ta hennes fruktansvärt äckliga medicin så.....

torsdag 13 december 2007

En såndär dag.....

Ni vet när dagen inte blir som den skulle varit. Vaknade upp med tonvis av tålamod. Jag lovar och svär att i dag kunde barnen ha gjort nästan vad som helst utan att jag ens skulle blivit bara lite stressad...nej nej....i dag var jag tålamodets drottning.......men vänta nu ska ni få höra. På loppet av någon minut, rann tålamodet ut i sanden. Borta med vinden skulle man kanske kunna kalla det. Hade planerat underbara lediga dagar nu mellan helgerna, s a m m a n h ä n g a n d e ledighet s å a t t s ä g a........Vips! fick vi dock besked att vi kanske inte skulle kunna få vår ledighet på det sätt vi hoppats på.....och VIPS, så var mitt tålamod slut, dagen förstörd och önskan av att bara få köra in i en bergvägg (nu överdriver jag lite grann.....bara lite) blev starkare än glöggen vi fick i present av föräldrarna i går kväll, Vips!!!!

ÄR TÅLAMoDET så sårbart....är det de önskade semestern som håller skenet uppe, eller vad. I dag chockerar jag mig själv, inte minst......Vem är jag egentligen.....Borde prata med Doktor Rut.........Hon är värsta proffset på kriser...Vips!!!

tisdag 11 december 2007

Bergsby


....Klasskompis¨med familj till Emma ska åka till nån bergsby borta i asien nånstans och jobba i flera år. Tar med sig barnen och allt pick och pack. Bara så där. Varför skulle aldrig vi i Coola huset komma på nåt liknande. Kommer vi på nåt radikalt så blir det alltid en tur till nåt badhus.....

PYSSELTANT nu igen!


...Va på lucia i kväll för Emmas klass. Först Lucia, sen fika, sen pyssel. Jag var måttligt intresserad kan jag lova. Dekopage och nåt pärlhjärta till granen typ, skulle tillverkas. Bra idé dock. Blev många roliga diskussioner kring bordet, det må jag säga. Många skratt. Men vem var det som fick visa andra hur de skulle göra och vem var det som fick kommentarerna:

- Men gud va pysslig du är.
- Oj sånt här har du gjort förr!
- Här har vi någon med sinne för pyssel....bla bla bla.....

Normalt sett borde jag kanske se det som en komplimang, men tro mig. Jag vill va bra på annat än att pyssla! Bra på och vara mamma till exempel!

Bonus dock att ingen sa att jag var nån dagistant dock eftersom det verkar vara synonym till pyssel!

Jag TYCKER INTE om pyssel.......men vad ska man göra när man måste.....Pyssel ska va frivilligt (då kan det under vissa omständigheter betraktas som kul.......ja ibland.....)

Kom på att jag tycker nog att det är ganska kul med pärlor ibland.......

SKRYNKEL MAMMA

...Jag fattar inte detta, föröker stryka ett stycke lucia nattlinne. När jag strukit ena sidan så är andra sidan skrynklig och vice versa......Varför......nästa gång får barnen va pepparkakor och tomtar.....jag är trött på lucianattlinnen som krånglar.......min kära sambo, hjälp mig. Vart är du??????

PYSSELTANT? Är det rättvist....

När vi var på bröllop för ett tag sedan så blev varje gäst beskriven i programmet. Min beskrivning var: Älskar att pyssla, eller nåt i den stilen. Vart in i ....... har de fått det i från? Visserligen känner de mig kanske inte så fasligt väl men ändå! NEJ COOLA MAMMAN tycker inte om pyssel, jo ibland, men ÄLSKAR pyssel. Lite väl magstarkt va!!!....Coola mamman tycker om helt andra saker. Det kan jag lova!


Hade de beskrivit mig som dagisfröken dessutom (vilket dom nu faktiskt inte gjorde) så hade jag baske mig slängt champangeflaskan i väggen eller halsat den (nåt utav det i alla fall)....

JESTERDAY


Vilken deg va? Jag brukar aldrig lyckas med degen(jäsningen alltså) never ever. Det gjorde jag i dag. Kunde först inte förstå varför men såvida degen jäser bättre utan socker så beror det på det. Fick syn på det uppmätta sockret, som stod längre bort på bänken, först när bullarna va gräddade. Så var det med den saken. Lussebullar utan vare sig socker eller annat sötningsmedel.....Men så kul då....Nyttigt kanske, vad vet jag. Ännu en lyckad bakstund! Varför "måste" man utsätta sig för sånt här. Jo för barnens skull....det är ju såååååååå mysigt att baka. Inte sant. Snälla kan ingen annan göra sånt här med mina barn.....snälla....någon.......?




Om jag tycker om att baka?

Cool mamma bakar saffransbröd.

Familjärt värre....

Mycket tid

I dag har jag värsta möjligheten att komma "i kapp" (som det så fint heter) i hemmet. Ni vet allt det där man borde.....men först......läsa lite blogg.


Attans nu vill Matilda surfa......som hon uttrycker det....Pippi spel får det bli då....hm...ja som ville blogga....

COOLA MAMMAN; DATAEXPERT!

....Internet funkade inte när jag tassade upp i morse. Behövde bara förnya IP adressen. Lätt som en plätt. Nu funkar det!!!.... ;)

måndag 10 december 2007

MAFFIA

......Nu ska coola mamman bädda ner sig i soffan. I dvd är en nyladdad säsong av Sopranos! Jihooooo!

MAFFIA

......Nu ska coola mamman bädda ner sig i soffan. I dvd är en nyladdad säsong av Sopranos! Jiho!

Knep, någon?

...Ok...Nu har jag försökt tre gånger att lura i Matilda hennes nya "goda" (försöker inbilla henne detta) medicin. Kåvepenin, eller va de nu heter. Flytande rekommenderade läkaren. Jag var övertygad om det motsatta (av nån konstig anledning). Så efter tre försök har hon kanske möjligen fått i sig en tablett. Kommer bli en lång kur detta. Får begära dubbeldos kanske.

Försök 1 . Klämde ner två tabletter i kolan i twixen. Ja jag tänkte aldrig på att hon kommer tugga sönder tabletten och därmed upptäcka den vidriga smaken....nej det glömde jag bort....Så Resultat: Nerspydd bil (gav henne den första tabletten i bilen utanför affären på väg hem, bråttom bråttom..), nästan i alla fall. En kasse med kläder fick hjälpa till som spyhink........uuuhhh.....


Försök 2. Berättade pedagogiskt att det allra lättaste är att lägga tabetten på tungan och skölja ner den med vatten. Verkade gå hur bra som helst. Tills jag märkte att hon inte svalde utan lät den ligga kvar på tungan. Per automatik åkte tabletten ut igen och hon fick panik av den äckliga smaken.

Försök 3 och kanske det mest vettiga sättet, som jag naturligtvis borde tänkt på på en gång.
Krossade tabletten och blandade den med fil och sylt (har köpt söt yoghurt tills nästa gång dock), hon fick nästan ner allting innan hon kväljdes av smaken.


Lyckat värre detta.....Nästa äventyr börjar om ett par timmar igen.....Hjälp mig någon!!!!

Vi komma, vi komma från....

Pepparkakeland....Fick dessa associationer när jag på nytt kollade in regnkappan nedan. Ska nog kolla vidare efter snyggingar.........att ha när regnet öser!

Snygga regnjackor...


.....är jag på jakt efter (räcker med en i och för sig). Nån vinter lär vi inte se skymten av så regnjacka som tål lite av varje skulle sitta fint (inte säkert något sitter fint på mej, men ändå.)....Hittade den här på IDAT.DK.....Va tycks? Brun med apor.......Den är........Den är.........Den bara är nåt.....så är det nog. Den var nog inte riktigt jag....eller.....Nej...Inte jag. En bra beskrivning. Den är brun också.....som ni ser.....brun....

Hitta stilen!

...Det tar tid....som ni märker...

Hur kan det vara möjligt....

...En liten koll hos farbror doktorn gjordes i dag på fyraåringen av helt andra anledningar än vad man kan tro för när innan vi kom därifrån hade vi fått en remiss till specilist för öra/näsa/hals samt penicillin mot streptococker. Matilda är mer vild än tam så hur kan detta vara möjligt? Tre dagar hemma. Känns perfekt nu......NOT! Både jag och min lärarsambo har utvecklingssamtal hela veckan, åtminstone nästan. Dessutom har vi luciatåg att passa. Typ ett varje dag....Vad ska man säga, ska man skratta eller gråta. Jag skrattar, misstänker dock att kollegorna gråter. Kanske inte så mycket av saknaden av mig, utan mer för att behöva ta in ytterligare nån främmande vikarie in i vår vilda, oförutsägbara barnverksamhet.....Stackare.....Tänker på er i morgon....Men på onsdag är det i alla fall min tur att jobba, så det så....Då får Mr Lärare vara hemma och ha stort tålamod!

söndag 9 december 2007

socker,socker, bara vanligt socker!


...Det pysslas en hel del i stugan det må jag säga. I dag avancerades det in till Emmas rum med massor av pyssel och det skulle målas sockermålningar på golvet (!). Ja alltså på papper liggandes PÅ golvet, alltså inte målas på golvet. Coola mammas vanliga kommentar: " visst får ni det (emma och en kompis, två var de), bara ni städar upp efter er". Jag V I S S T E egentligen hur det skulle bli. Men samtidigt tyckte jag att det verkade hemskt trevligt att ligga där på golvet och kladda, själva satt vi och var sociala och fikade och förträngde helt hur det om ca en timme skulle komma att se ut i detta kreativa rum.


Så nu med facit i hand: Emma missade julkalendern (ingen fara, finns på nätet att se). Tog en två timmar att städa. Tyckte riktigt synd om sig själv det gjorde hon. Vi kunde ha valt att låta sockerlösningen ligga kvar men valde dock att den skulle bort. Learning by doing, det är min filosofi vad gäller barn. Emma väljer pysselbordet nästa gång hon målar med socker. Ingen tvekan om den saken!

Jag har kommit på....

Eller i alla fall lärt mig lite mer om hur man gör headers......Jättekul..Därav ändring av headers här på Coola mamman, minst flera gånger per dag.Typ.

Snart lucia....

...har räknat till att vi ska sammanlagt genomgå 4 luciatåg. Är det rimligt? Tycker vi om lucia?
Är vi glada när det är över?.....Är allt man gör i livet bara nåt man genomgår bara för att få må gött och ta det lungt sen när det är klar. Vad är det för mening egentligen?

Konstigt, mysko.....

....Vi har ingen ringklocka inkopplad till vårt hus...Ändå ringer den. Mycket märkligt. Emma tyckte det var läskigt. Emma hittade lösningen. Min meddelande signal till mobilen har jag t y d l i g e n ändrat....utan att veta om det. Suck....så länge varade den spänningen.....

....Är detta vettigt?

Satte upp för långa julvepor i kök och vardagsrum för två veckor sedan. Si så där en halv meter för långa. Skulle ha lagt upp dem för en vecka sedan (då vi cokså fick besök/gäster). Detta prioriterades dock bort någonstans mitt i allt annat. Mitt hem ska ju vara snyggt välordnat och allt det där. Jag hatar tanken att någon skulle anse något annat. Verkligheten är dock motsatt. Mitt hem är allt annat än välordnat. I alla fall så hänger de halvmeterförlångagardinerna fortfarande där och bara hänger. Ingen har lagt upp dem. Ingen har strukit dem. Kan anses se lite slappt ut. Men tro mig...jag kommer inte hinna innan gäster anländer. Kom på en brilliant idé....Nu har jag ställt fram strykbrädan och lagt en vepa på den. Nu ser det i alla fall ut som vi gör något.....Hur bra som helst!!!

Städning

...måste nog prioriteras i dag.....bit i hop kära jag. Detta är inte kul men kan man visa upp ett hem från den här sidan av....NEJ det kan man inte......Bit i hop som sagt....

Tvångstankar

Jag har en tvångstanke som drabbat mig sen i, få se nu, onsdags tror jag det var. Jag bara måste åka till ICA och se hur det ser ut på parkeringen, i köttdisken och hur mycket kunder det fortfarande finns kvar. Varför? Vem bryr sig?....Blir jag lyckligare då?

En sofftvätt senare....

...Så då var soffklädseln i tvätten också.....få se, klockan är runt tolv nu. Är det normalt att äta middag vid tolv strax efter att ett visst litet kryp spytt ner hela soffan?...ja vad vet jag...så ser en lördagskväll ut i vårt lilla hus, efter en dag då Matilda för en gångs skull ätit ok. Ja inga mängder men ändå....Men sånt är livet.......Det som går in det brukar gå ut....hur normalt det nu är....Nu vill jag se på tv!